Välj bil

Prestandaökning: Chiptuning

Prestandaökning: Chiptuning
 • Mjukvaruutveckling

  Den viktigaste utvecklingen i chiptuning är programvaran! Exakt här lämnar experterna från utvecklingsavdelningen i CPA Chiptuning ingenting åt slumpen.

 • Dynotester

  Som en del av vårt professionella utvecklings- och samordningsarbete utför vi många tester på vår egen dyno. Här är programvaran optimalt anpassad till bilen.

 • Körupplevelsetest

  I körupplevelsestesterna justeras programvaran till de verkliga förhållandena. I det här fallet testas och kontrolleras många körsituationer som acceleration, växellådor, körning genom staden, körning i trafikstockningar, körning på motorvägen, fjärrprov osv.

 • Långsiktiga test

  Särskild uppmärksamhet vid utvecklingen har getts till långsiktiga tester. De långsiktiga testerna ger information om PowerBox långsiktiga kompatibilitet med motorn, mjukvaruutveckling och hårdvarans kvalitet vid verkliga förhållanden.

Teknik

Olika motortyper kräver olika optimeringslösningar.

 • SENT & i-ART - tuning för framtiden

  Som ledande leverantörer i branschen strävar vi efter teknikledarskap och erbjuder redan idag den nya digitala tekniken som

 • Boosttryck

  Boosttrycket och den tillhörande laddluftmängden är avgörande parametrar för att öka turbomotorns prestanda.

 • Kamaxelsensor

  Behandlingen av kamaxelsignalen behövs för högkvalitativ inställning av högpresterande motorer.

 • Injektionstryck

  Injektionstrycket optimeras genom injektionskvantitet eller injektionstid och ändras i förhållande till andra parametrar.

 • CPA-Switch Tech

  Denna innovativa teknik gör det möjligt för PowerBox att bearbeta och optimera analoga eller digitala signaler.

 • Injektionsvolym

  Injektionsvolymen måste justeras tillförlitligt och exakt för prestandaoptimering.

Bensinmotor

Chiptuning på bensinmotorer

Upp till 31 % prestandaökning

Välj bil

Diesel

Chiptuning på dieselmotorer

Upp till 1 liter bränslebesparing

Välj bil
 • Karaktäristisk optimering med individuell programvara

  Med CPA Chiptuning får du alltid en programvara som är exakt anpassad till din motor eller bil. Någon omjustering behövs därför inte. Detta gör det möjligt att utnyttja motorns kraftreserver bättre utan att begränsa livslängden. Digital kartoptimering optimerar avstämningsdata i realtid.

  Enkel installation av PowerBox

  1.

  Öppna motorhuven.

  2.

  Ta bort motorlocket. I de flesta fall sitter motorkåpan fasthäftad och kan tas bort lätt.

  3.

  Hitta kontakten på fordonet. Hittades inte: Skicka en bild av motorrummet till technik@cpa-chiptuning.de och ge oss ditt ordernummer.

  4.

  Koppla ur originalkontakten och anslut den medföljande CPA-kabeln med de två originalkontakterna. Se till att kontakten sitter på plats ordentligt.

  5.

  Anslut CPA PowerBox med lämplig kontakt (CPA plug) på kabelsatsen.

  6.

  Anslut elboxen och kabelsatsen till en lämplig plats med kabelbanden (bort från värmekällor och rörliga delar).

 • Chiptuning: Komplex teknik. Enkel installation. Stor effekt.

  Utifrån vad som fortfarande definieras som chiptuning idag har CPA-tekniken utvecklats länge från "enkel" chiptuning. Snarare innebär det komplexa algoritmer vars programvara är utvecklad av ingenjörer och tillämpas i kombination med know-how av våra erfarna tekniker, vilket resulterar i en anpassad effektökning för din bil.

  Fokus ligger på harmonin mellan maskinvara och bilspecifik programvara. Det är därför du som kund kan vara säker på att få bästa möjliga prestandaökning på CPA.

  Vårt löfte: maximal prestanda och säkerhet i perfekt kombination för din bil!

 • De olika motorerna

  Chiptuning på turbo bensinmotorer

  Den elektroniska kontrollen av motorn spelar en allt viktigare roll i moderna turbodrivna bensinmotorer.

  Motorns styrenhet bearbetar data från många sensorer och beräknar därmed t.ex. önskad insprutningskvantitet, önskat boosttryck, önskad tändtid osv.

  På så vis blir data utläst och behandlad av många sensorer.

  För att uppnå en effekt- och förbrukningsoptimering måste dessa parametrar optimeras. CPA bygger på den speciellt utvecklade motorspecifika programvaran som säkerställer en efterföljande förändring av fabriksinställda kontrollparametrar. Genom att optimera motordata ökar effekten märkbart och förbrukningen minskar.

  Resultatet av exakt inställda och optimerade parametrar är en märkbar ökning av effekt och effektivitet. Alla relevanta motordata registreras, kontrolleras och optimeras i realtid - men bara om föraren också tar till vara på efekten.

  Även under effektökningen är alla skydds- och kontrollfunktioner hos styrenheten aktiva.

  Chiptuning på turbo diesel

  Moderna turbodieselmotorer har redan övervakats och kontrollerats elektroniskt av motorstyrenheter i årtionden. Regulatorn detekterar otaliga värden som injektionsmängd, injektionstiming, ökat tryck, hastighet osv. Dessa värden används till motorns kontroll och övervakning.

  CPA-modulen samlar in all relevant data direkt till motorsensorerna och läser ut information om injektionens kvantitet, timing, ökat tryck, hastighet osv. Mappningsprogrammet vi utvecklat optimerar parametrarna i realtid på bråkdelar av en sekund och vidarebefordras till motorns styrenhet. Här beräknas nya värden med data från vår inställningsmodul och den återstående mappningen av motorn anpassas samtidigt. Som ett resultat behåller tillverkarens styrenhet hela tiden kontrollen över din motor, vilket innebär att säkerhets- och skyddssystemen förblir aktiva.

  Den extra effekten hos din motor uppnås genom den riktade realtidsoptimeringen av motorsignalerna. Effektiviteten och prestandapotentialen hos din motor ökas märkbart av vår optimeringsstyrenhet.

(6) Rabatt gäller för alla erbjudna produkter på vår sida förutom PowerBox Pro och PedalBox. Aktionen slutar så snart som den avsedda kontingenten av produkter förbrukas.

Vi använder cookies för att säkerställa bästa möjliga onlineupplevelse. Om du fortsätter surfa på webbplatsen godkänner du användningen av cookies.