Välj bil

PedalBox / pedaltuning

PedalBox

Upplev din bil med en sportigare gasrespons genom sofistikerad digital optimering av gaspedalens signalparametrar.

Med vår kraftfulla PedalBox minskar vi signalfördröjningen på gaspedalen och uppnår ett märkbart sportigare gasrespons.

  Funktioner i korthet

 • Direkt gasrespons
 • Förbättra respons
 • Mer kördynamik på begäran
 • Säkrare omkörning
 • Mer körglädje
 • Snabb och sportig körning
 • LED-display
 • Indiviual programvara för de olika motorerna
 • Nu med ny programvara

Funktion

Individuell programvara för de olika bilarna!

 • Sportig gasrespons

  Tack vare PedalBox är gasresponsen på din bil märkbart sportigare. Detta möjliggör bättre acceleration och sportigare körning.

 • Nu med ny programvara

  Återigen har CPA-ingenjörerna lyckats göra den nya PedalBox-programvaran mycket intelligentare.

 • Mer körglädje

  PedalBox gör din bil märkbart sportigare och smidigare. PedalBox ökar körglädjen avsevärt.

 • Perfekt komplement till Chiptuning

  PedalBox passar perfekt som ett tillägg till chiptuning. Strömförsörjningen är ännu mer märkbar och användbar tack vare kombinationen av PedalBox och PowerBoxox.

 • Multiprocessorsystem

  Multiprocessorsystemen som har utvecklats och patenterats av CPA chiptuning minskar felrisken med 1 000 gånger.

 • Kontroll av PowerBox

  Som en del av det beprövade "ConnectiveSystem" fungerar PedalBox som styrenhet till Powerbox i motorutrymmet. Om läget för PedalBox ändras via knappsatsen skickas data samtidigt till Powerbox i motorutrymmet och justeras i enlighet därmed. På så vis undviks en ofta irriterande anslutning via Bluetooth.

PedalBox

Upplev din bil med förbättrad gasrespons och den resulterande sportiga körupplevelsen.

Mer info

ConnectiveSystem

Gasoptimering och effektökning i perfekt kombination. Samtidigt kan responsen och motorns prestanda enkelt optimeras via PedalBox.

Mer info
 • Karaktäristisk optimering med individuell programvara

  Med CPA Chiptuning får du alltid en programvara som är exakt anpassad till din motor eller bil. Någon omjustering behövs därför inte. Detta gör det möjligt att utnyttja motorns kraftreserver bättre utan att begränsa livslängden. Digital kartoptimering optimerar avstämningsdata i realtid.

  Enkel installation av PowerBox

  1.

  Släpp gaspedalen: Ta bort gaspedalen från monteringen för att nå kontakten om det behövs.

  2.

  Dra av originalkontakten från gaspedalen.

  3.

  Sätt i den medföljande kabelstammen (adaptern) mellan gaspedalen och den ursprungliga stickkontakten.

  4.

  Anslut PedalBox till den medföljande kabelnätet.

  5.

  Släpp gaspedalen: Var noga med att säkerställa korrekt installation av gaspedalen och korrekt dragning av kabelanslutningarna.

  6.

  Om så önskas kan du fixa PedalBox på en lämplig plats med den medföljande limremsan.

 • Chiptuning: Komplex teknik. Enkel installation. Stor effekt.

  Utifrån vad som fortfarande definieras som chiptuning idag har CPA-tekniken utvecklats länge från "enkel" chiptuning. Snarare innebär det komplexa algoritmer vars programvara är utvecklad av ingenjörer och tillämpas i kombination med know-how av våra erfarna tekniker, vilket resulterar i en anpassad effektökning för din bil.

  Fokus ligger på harmonin mellan maskinvara och bilspecifik programvara. Det är därför du som kund kan vara säker på att få bästa möjliga prestandaökning på CPA.

  Vårt löfte: maximal prestanda och säkerhet i perfekt kombination för din bil!

 • De olika motorerna

  Chiptuning på turbo bensinmotorer

  Den elektroniska kontrollen av motorn spelar en allt viktigare roll i moderna turbodrivna bensinmotorer.

  Motorns styrenhet bearbetar data från många sensorer och beräknar därmed t.ex. önskad insprutningskvantitet, önskat boosttryck, önskad tändtid osv.

  På så vis blir data utläst och behandlad av många sensorer.

  För att uppnå en effekt- och förbrukningsoptimering måste dessa parametrar optimeras. CPA bygger på den speciellt utvecklade motorspecifika programvaran som säkerställer en efterföljande förändring av fabriksinställda kontrollparametrar. Genom att optimera motordata ökar effekten märkbart och förbrukningen minskar.

  Resultatet av exakt inställda och optimerade parametrar är en märkbar ökning av effekt och effektivitet. Alla relevanta motordata registreras, kontrolleras och optimeras i realtid - men bara om föraren också tar till vara på efekten.

  Även under effektökningen är alla skydds- och kontrollfunktioner hos styrenheten aktiva.

  Chiptuning på turbo diesel

  Moderna turbodieselmotorer har redan övervakats och kontrollerats elektroniskt av motorstyrenheter i årtionden. Regulatorn detekterar otaliga värden som injektionsmängd, injektionstiming, ökat tryck, hastighet osv. Dessa värden används till motorns kontroll och övervakning.

  CPA-modulen samlar in all relevant data direkt till motorsensorerna och läser ut information om injektionens kvantitet, timing, ökat tryck, hastighet osv. Mappningsprogrammet vi utvecklat optimerar parametrarna i realtid på bråkdelar av en sekund och vidarebefordras till motorns styrenhet. Här beräknas nya värden med data från vår inställningsmodul och den återstående mappningen av motorn anpassas samtidigt. Som ett resultat behåller tillverkarens styrenhet hela tiden kontrollen över din motor, vilket innebär att säkerhets- och skyddssystemen förblir aktiva.

  Den extra effekten hos din motor uppnås genom den riktade realtidsoptimeringen av motorsignalerna. Effektiviteten och prestandapotentialen hos din motor ökas märkbart av vår optimeringsstyrenhet.

 • Karakteristisk optimering på gaspedalen

  Vår geniala programvara som är speciellt utvecklad för din gaspedal optimerar mappningen av din gaspedal efter önskemål. Sätt vår PedalBox i sportläge. Som framgår i diagrammet till vänster kommer du återuppleva din bil med oöverträffad livlighet och sportig gasrespons. Växling till komfortläge (Eco II) möjliggör bränsleeffektiv körning och kan vara till stor hjälp i stadstrafik och trafikstockningar.

(6) Rabatt gäller för alla erbjudna produkter på vår sida förutom PowerBox Pro och PedalBox. Aktionen slutar så snart som den avsedda kontingenten av produkter förbrukas.

Vi använder cookies för att säkerställa bästa möjliga onlineupplevelse. Om du fortsätter surfa på webbplatsen godkänner du användningen av cookies.