Connective System

Connective System

Vår favorit
Effektnivåerna i PowerBox kan styras av PedalBox! Du har makten i dina händer. Styr effektnivåerna i ditt fordon eller din PowerBox Nitro - enkelt med PedalBox.
PowerBox Nitro möjliggör chiptuning på nanosekunder och anpassar, via realtidsoptimering, varje körsituation perfekt. PedalBox möjliggör en märkbart bättre gasrespons och därmed en sportigare hantering. När det gäller säkerhet ligger PedalBox långt före konkurrenterna med sitt Multy-Processor system. Interaktionen mellan PowerBox Nitro och vår PedalBox möjliggör enkla lägesändringar. Genom att trycka på + - knappen (PedalBox) blir svaret på gaspedalen märkbart sportigare och PowerBox Nitro ändrar effektnivån till racing.

Välj bil

Ansluter varje gång

Ingen dålig anslutning via Bluetooth och jobbiga situationer där du måste gräva fram en smartphone - bara ansluten och klar att användas hela tiden!

Kraft med en knapptryckning

Ett tryck på + knappen på PedalBox räcker för att ändra responsen på gaspedalen och öka bilens effektnivå. Upp till 31 % ökning av prestandan och en sportig gasrespons med en knapptryckning, mycket bekväm från fordonets interiör.

Perfekt kombinerad

Det optimerade svaret genom vår PedalBox är det perfekta komplementet till Chiptuning.

Racingteknik

Racingteknik

Erfarenhet av racing

Lednings- och utvecklingsteamet på CPA Chiptuning ser tillbaka på över 40 års racingerfarenhet. Här ingår Formel 2 (EG), VM-tävlingar med motorcykel, go-kart, Supermoto och senast den nationella Superbike-klassen.


Live kartoptimering i nanosekundområdet

I våra PowerBox hittar du bara snabba och högkvalitativa processorer. De bästa modellerna av våra processorer fungerar i nanosekunder och kan därmed säkerställa snabb karaktäristisk optimering. Den höga hastigheten betonar vårt engagemang i tekniskt ledarskap!

Live kartoptimering i nanosekundområdet

Optimering vid gasreglaget

 • Sport+

  väldigt sportig respons

 • Sport

  sportig pedalrespons

 • Fabrik

  urpsrunglig pedalrespons

 • Miljövänlig

  fördröjd pedalrespons

 • Eco II

  bekväm pedalrespons

  Klicka här ↓
Klicka här
Klicka här

Effektnivå på motorn

Effektnivå på motorn
Effektivitet
Sport
Race
 • Race

  maximal prestandaökning, låga bränslebesparingar

 • Sport

  märkbar ökning av prestanda, låga bränslebesparingar

 • Effektivitet

  låg effektökning, maximal bränslebesparing

Ny integrerat SENT & i-ART teknik

Ny integrerat SENT & i-ART teknik

Återigen har de erfarna CPA-ingenjörer övertygat utvecklingsmässigt.

CPA-Switch Tech

Tack vare den patenterade växlingen av de enskilda kanalerna är CPA PowerBox Nitro alltid rätt val.

 • Karaktäristisk optimering med individuell programvara

  Med CPA Chiptuning får du alltid en programvara som är exakt anpassad till din motor eller bil. Någon omjustering behövs därför inte. Detta gör det möjligt att utnyttja motorns kraftreserver bättre utan att begränsa livslängden. Digital kartoptimering optimerar avstämningsdata i realtid.

  Enkel installation av PowerBox

  1.

  Öppna motorhuven.

  2.

  Ta bort motorlocket. I de flesta fall sitter motorkåpan fasthäftad och kan tas bort lätt.

  3.

  Hitta kontakten på fordonet. Hittades inte: Skicka en bild av motorrummet till technik@cpa-chiptuning.de och ge oss ditt ordernummer.

  4.

  Koppla ur originalkontakten och anslut den medföljande CPA-kabeln med de två originalkontakterna. Se till att kontakten sitter på plats ordentligt.

  5.

  Anslut CPA PowerBox med lämplig kontakt (CPA plug) på kabelsatsen.

  6.

  Anslut elboxen och kabelsatsen till en lämplig plats med kabelbanden (bort från värmekällor och rörliga delar).

  Enkel installation av PowerBox

  1.

  Släpp gaspedalen: Ta bort gaspedalen från monteringen för att nå kontakten om det behövs.

  2.

  Dra av originalkontakten från gaspedalen.

  3.

  Sätt i den medföljande kabelstammen (adaptern) mellan gaspedalen och den ursprungliga stickkontakten.

  4.

  Anslut PedalBox till den medföljande kabelnätet.

  5.

  Släpp gaspedalen: Var noga med att säkerställa korrekt installation av gaspedalen och korrekt dragning av kabelanslutningarna.

  6.

  Om så önskas kan du fixa PedalBox på en lämplig plats med den medföljande limremsan.

 • Chiptuning: Komplex teknik. Enkel installation. Stor effekt.

  Utifrån vad som fortfarande definieras som chiptuning idag har CPA-tekniken utvecklats länge från "enkel" chiptuning. Snarare innebär det komplexa algoritmer vars programvara är utvecklad av ingenjörer och tillämpas i kombination med know-how av våra erfarna tekniker, vilket resulterar i en anpassad effektökning för din bil.

  Fokus ligger på harmonin mellan maskinvara och bilspecifik programvara. Det är därför du som kund kan vara säker på att få bästa möjliga prestandaökning på CPA.

  Vårt löfte: maximal prestanda och säkerhet i perfekt kombination för din bil!

 • De olika motorerna

  Chiptuning på turbo bensinmotorer

  Den elektroniska kontrollen av motorn spelar en allt viktigare roll i moderna turbodrivna bensinmotorer.

  Motorns styrenhet bearbetar data från många sensorer och beräknar därmed t.ex. önskad insprutningskvantitet, önskat boosttryck, önskad tändtid osv.

  På så vis blir data utläst och behandlad av många sensorer.

  För att uppnå en effekt- och förbrukningsoptimering måste dessa parametrar optimeras. CPA bygger på den speciellt utvecklade motorspecifika programvaran som säkerställer en efterföljande förändring av fabriksinställda kontrollparametrar. Genom att optimera motordata ökar effekten märkbart och förbrukningen minskar.

  Resultatet av exakt inställda och optimerade parametrar är en märkbar ökning av effekt och effektivitet. Alla relevanta motordata registreras, kontrolleras och optimeras i realtid - men bara om föraren också tar till vara på efekten.

  Även under effektökningen är alla skydds- och kontrollfunktioner hos styrenheten aktiva.

  Chiptuning på turbo diesel

  Moderna turbodieselmotorer har redan övervakats och kontrollerats elektroniskt av motorstyrenheter i årtionden. Regulatorn detekterar otaliga värden som injektionsmängd, injektionstiming, ökat tryck, hastighet osv. Dessa värden används till motorns kontroll och övervakning.

  CPA-modulen samlar in all relevant data direkt till motorsensorerna och läser ut information om injektionens kvantitet, timing, ökat tryck, hastighet osv. Mappningsprogrammet vi utvecklat optimerar parametrarna i realtid på bråkdelar av en sekund och vidarebefordras till motorns styrenhet. Här beräknas nya värden med data från vår inställningsmodul och den återstående mappningen av motorn anpassas samtidigt. Som ett resultat behåller tillverkarens styrenhet hela tiden kontrollen över din motor, vilket innebär att säkerhets- och skyddssystemen förblir aktiva.

  Den extra effekten hos din motor uppnås genom den riktade realtidsoptimeringen av motorsignalerna. Effektiviteten och prestandapotentialen hos din motor ökas märkbart av vår optimeringsstyrenhet.

 • Karakteristisk optimering på gaspedalen

  Vår geniala programvara som är speciellt utvecklad för din gaspedal optimerar mappningen av din gaspedal efter önskemål. Sätt vår PedalBox i sportläge. Som framgår i diagrammet till vänster kommer du återuppleva din bil med oöverträffad livlighet och sportig gasrespons. Växling till komfortläge (Eco II) möjliggör bränsleeffektiv körning och kan vara till stor hjälp i stadstrafik och trafikstockningar.

4-faldig digital optimering

4-faldig digital optimering

Genom att styra (optimera) upp till 4 kanaler kan tusentals parametrar per sekund justeras för optimal prestanda inom alla delar av respektive körsituation. Många års erfarenhet av racing gör det möjligt för CPA-ingenjörer att kombinera optimal prestanda och praktiska aspekter.

4 kanaler

Användningen av upp till 4 kanaler möjliggör en mycket exakt och effektiv samordning av programvaran för utvecklare och ingenjörer. Upp till 15 olika parametrar har optimerats.

Våra biltester

(6) Rabatt gäller för alla erbjudna produkter på vår sida förutom PowerBox Pro och PedalBox. Aktionen slutar så snart som den avsedda kontingenten av produkter förbrukas.

Vi använder cookies för att säkerställa bästa möjliga onlineupplevelse. Om du fortsätter surfa på webbplatsen godkänner du användningen av cookies.